HashFlare

Banyak kali Sifu menghadapi orang baru untuk terima idea Bitcoin dan mereka telah mendengar beberapa berita program atau beberapa orang rawak mengelirukan mereka mengenai Bitcoin. Ini termasuk setengah kebenaran umum, kejahilan, atau sepenuhnya salah berita yang disampaikan sebagai fakta-fakta bagaimana Bitcoin berfungsi. Sebagai satu perkhidmatan awam, berikut adalah 5 mitos bitcoin tentang salah faham umum, atau mitos, tentang Bitcoin dan perkara-perkara yang anda boleh terpesong tentang maklumat yang salah.  (Senarai boleh dipinda pada masa akan datang.)

Mitos Bitcoin #1: Bitcoin tidak melakukan apa-apa coin yang lain tidak dapat lakukan. Tiada yang istimewa.

Bitcoin adalah wang-kripto asal, jadi “Altcoins” adalah turunan berkali-kali Bitcoin atau terbahagi kepada blockchain. Ia juga tidak mungkin boleh membeli altcoin tanpa membeli Bitcoin, jadi ia bertindak sebagai mata wang rizab global bagi decentralized mata-wang digital.

Bitcoin diadakan hanya sebanyak 21 juta coin sahaja. Coin yang kebanyakan adalah lebih besar jumlah, sebanyak satu bilion coin diedarkan, memusnahkan apa-apa nilai wang sebenar yang berpanjangan. Keselamatan Blockchain Bitcoin ini telah terbukti kalis-godam dan standard industri. Bitcoin juga boleh membawa sehingga 1000 bit maklumat digital (kunci, kombinasi, tandatangan, dan sebagainya) bagi setiap coin, dan boleh dipecahkan kepada sepersejuta unit, seperti yang diperlukan, untuk mikro-transaksi.

Mitos Bitcoin #2: Bitcoin tidak melakukan apa Dollar atau Emas tidak boleh buat.

Berbanding dengan Dolar, Bitcoin meningkat dalam nilai. Dolar tidak. Dolar telah kehilangan nilai setiap tahun sejak Perang Dunia kedua. Dolar hanya boleh dibahagikan 100 kali. Bitcoin? 1 Juta kali. Dolar dikawal oleh sebuah syarikat Swasta! Bitcoins adalah tidak berpusat (“decentralized”).

Berbanding dengan emas, anda boleh membeli barangan dan perkhidmatan secara langsung dengan Bitcoin. Harga emas akan dimanipulasi oleh kepentingan utama perbankan swasta. Emas adalah lebih sukar untuk bergerak, menyimpan, dan mendapatkan. Bitcoin, sebagai fail digital, boleh disokong dalam talian, dan disimpan beberapa kali (Tetapi hanya boleh dibelanjakan sekali.)

Mitos Bitcoin #3: Bitcoin tidak disokong oleh apa-apa nilai.

Bitcoin disokong oleh perkara yang sama seperti Dolar Amerika Syarikat, atau mana-mana mata wang lain, untuk perkara itu. nilai Bitcoin ini disokong oleh permintaan pasaran. Dolar tidak disokong oleh apa-apa “nilai” sejak tahun 1971 apabila ia telah dibuang dari Standard Emas untuk selama-lamanya.

Mitos Bitcoin #4: Bitcoin tidak mempunyai apa-apa nilai intrinsik.

Dollar mempunyai permintaan yang lebih tinggi, dan diterima secara meluas, tetapi Bitcoin boleh menjadi lebih banyak. Nilai Bitcoin meningkat manakala Dolar tidak. Bitcoin tidak dimanipulasi oleh syarikat-syarikat swasta dan kerajaan. Dolar boleh menjadi sukar untuk menjadi murah atau dengan selamat manakala Bitcoin melakukan ini secara semula jadi. Permintaan terhadap Dolar pudar secara global manakala permintaan bagi Bitcoin masih berkembang. Banyak akan memanggil ciri-ciri ini berharga.

Mitos Bitcoin #5: Menggunakan “tanpa-bukti” kriptografi untuk keselamatan yang membuat Bitcoin tidak bernilai.

Kriptografi telah digunakan oleh kerajaan, tentera, dan mana-mana agensi keselamatan peringkat tinggi (NSA) untuk lebih 50 tahun. Versi ini sedang digunakan hari ini, oleh anda, untuk melakukan perkara seperti perbankan dalam talian. Kriptografi mewakili state-of-the-art untuk keselamatan, dan Blockchain Bitcoin tidak menunjukkan ada kelemahan dalam berjuta-juta urus niaga di seluruh dunia, selepas lebih tujuh tahun ia berjalan.

HashFlare
KONGSI
Artikel sebelum iniOpenBazaar – Pasar Bitcoin Dibuka Untuk Perniaga
Artikel seterusnyaReview Hardware Wallet : KeepKey
Sifu Bitcoin - Pakar Bitcoin | Speaker | Trainer | Coach ‪#‎SifuBitcoin‬ ‪#‎Pakar‬ ‪#‎Trainer‬ ‪#‎Coach‬ ‪#‎Bitcoin‬ ‪#‎BTC‬ ‪#‎Malaysia‬ ‪#‎MoneyMakeMoney‬ ‪#‎BuatDuit‬ ‪#‎Trade‬ ‪#‎Forex‬ ‪#‎Money‬ ‪#‎Currency‬ ‪#‎Duit‬ ‪#‎BitcoinReview‬ ‪#‎BitcoinNews‬

BERI MAKLUM BALAS

Please enter your comment!
Please enter your name here